•  nl

Vind je nieuwe baan

Openstaande vacatures: 211

Maak je eigen CV

Hoe maak je eenvoudig een CV?

Als je solliciteert is het gebruikelijk om een CV mee te sturen. CV staat voor Curriculum Vitae en is eigenlijk niets meer en niets minder dan een overzicht van jouw persoonlijke gegevens, opleidingen, ervaringen, vaardigheden en hobby’s. Het doel van een CV is dat een recruiter snel kan zien wie je bent en welke functie goed bij jou past. Maar hoe maak je een CV? We leggen het je uit!

Stap 1: persoonlijke gegevens

Een recruiter wil graag weten hoe je heet en waar je woont. Je kunt ook een profielfoto toevoegen. Zorg dat dit een professionele foto is waar je gezicht duidelijk op staat. Op deze manier krijgt de recruiter een goede eerste indruk. Verder is het handig om je contactgegevens te vermelden, zoals een e-mailadres en telefoonnummer. De recruiter kan dan direct contact met jou opnemen. Verder kun je zelf bepalen wat je hier kwijt wil, optioneel is bijvoorbeeld je geboortedatum en of je een rijbewijs hebt.

Stap 2: opleiding

Vertel puntgewijs welke opleidingen je hebt gevolgd. Noteer het jaar waarin je bent begonnen en het jaar waarin je je diploma hebt behaald. Begin bovenaan met de laatst afgeronde opleiding.

Stap 3: werkervaring

Onder het kopje werkervaring som je alle bedrijven op waar je hebt gewerkt. Begin bovenaan met het bedrijf waar je nu werkt of als laatst hebt gewerkt en ga zo door naar beneden. Benoem kort de functies en je verantwoordelijkheden. Op deze manier kan de recruiter inschatten wat je zoal gedaan hebt in het verleden.

Stap 4: vaardigheden

Heb je bepaalde vaardigheden goed onder de knie? Vertel ons waar je goed in bent.

Stap 5: talen

We horen graag welke talen je spreekt. Bij Techvisie werken vakmensen van verschillende nationaliteiten. Het is dus handig als je naast Nederlands jezelf ook verstaanbaar kan maken in het Engels en/of Duits.

Stap 6: hobby’s

Tot slot is het voor de recruiters interessant om wat meer te weten te komen over de kandidaat – over jou dus! Vis je graag? Doe je aan voetbal? Of heb je een passie voor motorsport? We leren je graag beter kennen.

Techvisie technisch personeel

Je CV vormgeven

Er zijn meerdere manieren hoe je jouw CV kan vormgeven. De makkelijkste manier is in Word. Je typt alles eenvoudig onder elkaar. Met de TAB-toets kun je ervoor zorgen dat alles netjes wordt uitgelijnd. Zo blijft alles netjes en overzichtelijk.

Op de meeste computers zit vaak ook het programma Publisher. Dit programma biedt je net wat meer opties om je CV er aantrekkelijk uit te laten zien.

Verder zijn er ook designprogramma’s, zoals Canva, waarmee je mooie CV’s kan maken. Het is aan jou hoeveel werk je wilt besteden aan het opmaken van je CV. Door een beetje kleur toe te voegen val je misschien meer op, maar pas op voor een overkill. Houd een CV altijd overzichtelijk.

Voor ons is het belangrijk dat de basisgegevens erop staan, zoals deze omschreven staan in de bovenstaande stappen 1 t/m 6. Je CV kun je als .docx of .pdf naar ons toesturen via jobs@techvisie.nl of bekijk de openstaande vacatures en upload je CV bij de vacature die jou het meest aanspreekt!

Copyright Techvisie B.V.