•  nl

Stage lopen bij Techvisie: lees de ervaring van Laurens, Quinten en Thom

Van de suffe schoolbanken naar het bruisende bedrijfsleven. Dat is de overgang die veel studenten ervaren als ze stage gaan lopen. Van februari t/m juli 2021 liepen Laurens, Quinten en Thom stage bij Techvisie. Laurens volgde de opleiding marketing & communicatie. Quinten en Thom volgden de opleiding financiële bedrijfsadministratie. Inmiddels zijn ze geslaagd en genieten ze van hun welverdiende vakantie. Benieuwd naar hun ervaring? Je leest het in deze blog.

Stage lopen: de eerste kennismaking met Techvisie

Hoe kwamen jullie bij Techvisie terecht?
Laurens:Van mijn stagecoördinator op school kreeg ik een lijstje met verschillende stagebedrijven erop. Vervolgens heb ik onderzocht welk bedrijf mij het leukst leek en toen kwam ik uit bij Techvisie. Bij Techvisie had ik vervolgens gesolliciteerd en ik ben enorm blij dat ik hier aangenomen ben.” En zo ging dat ook bij Quinten en Thom. Via school werden zij geattendeerd op een stage bij Techvisie.

Techvisie heeft al jaren een goede samenwerking met ROC aventus. Als je op zoek bent naar een stage maar bij een andere school studeert, kun je altijd contact met ons opnemen. Dan kijken we naar de mogelijkheden.

Stage lopen is natuurlijk heel anders dan naar school gaan. Waar moesten jullie het meest aan wennen?
Daar zijn ze het alle drie unaniem over eens: “De langere dagen!” Laurens vult aan: “Vooral na een jaar corona waarin je het hele jaar thuis bent en niet echt een routine hebt, is dagelijks van 8:30 tot 17:00 wel even wennen.”

Jezelf ontwikkelen tijdens het stage lopen

Wat zijn jullie werkzaamheden?
Laurens: “Het onderhouden van de website, social media beheren, teksten schrijven, nieuwbrieven maken, afbeeldingen maken en nog veel meer leuke werkzaamheden.” Quinten en Thom: Onze werkzaamheden zijn op de afdeling administratie. Hierbij doen we van alles, zoals de banken boeken, bezig zijn met de inkoop en nog veel meer taken die bij de administratie horen.

Wat hebben jullie geleerd?
“Een hele hoop!”, vertelt Laurens, “Bij alle werkzaamheden die ik heb gedaan heb ik overal wat van geleerd: zoals websites en social media beheren en teksten schrijven. Ook heb ik met programma’s leren werken zoals Mailchimp, WordPress, Canva, Bannersnack en Business Facebook. En het werken op een kantoor met collega’s leer je ook veel van.” Quinten: “Ik heb vooral geleerd hoe het is om in een bedrijf te werken. En dat er verschillende soorten bedrijven zijn, waarbij de ene leuker is dan de andere. Bij Techvisie was het erg leuk.” Thom vult aan: “Ja, echt van alles. Ik weet nu veel meer over de inkoop en de btw die daarbij hoort. Maar ook over het bedrijfsleven, want dat is toch anders dan op school. Ik weet nu ook beter hoe ik met collega’s om moet gaan en hoe ik me zakelijk opstel.”

Moesten jullie ook een opdracht voor school doen en kreeg je daar voldoende ruimte voor?
“Voor school moest ik een groot stageverslag maken met meerdere opdrachten erin. Hier kreeg ik op stage genoeg tijd voor en ik ook kon zelf aangeven wanneer ik tijd nodig had voor schoolopdrachten. Daarnaast kon ik ook terecht met vragen over mijn schoolopdrachten en werd ik hier erg goed mee geholpen.” Aldus Laurens. Quinten en Thom vertellen:  “Ja, wij moesten ook een opdracht doen voor het stageverslag. Hier kregen we genoeg tijd voor, zodat we alles op tijd af konden krijgen. Collega’s hielpen als het nodig was.”

Contact en begeleiding tijdens de stage

Hoe hebben jullie de begeleiding tijdens jullie stage ervaren?
Laurens: “Perfect! Ik werd geholpen en begeleid waar nodig, maar ik kreeg ook de ruimte om zelfstandig dingen aan te pakken en mee aan de slag te gaan. Top!” Quinten: “Top. Je kan alles vragen.” Thom: “Goed, iedereen stond open om je te helpen en dingen te leren.”

Hoe zouden jullie de sfeer omschrijven?
“Een gezellige en relaxte sfeer. Met leuke collega’s waar je goed mee kan praten en lachen!”, aldus Laurens. Quinten: Ik heb een hele leuke en gezellige stage gehad mede dankzij leuke en enthousiaste collega’s. Thom is het daar helemaal mee eens: “Ja, echt gezellig.”

Wat vinden jullie het leukst bij Techvisie?
Het werk (o.a. de recruitmentfilmpjes opnemen), de mensen en ook het broodje hamburger op vrijdag. Bij Techvisie heb ik het de hele stage naar mijn zin gehad, veel geleerd en veel leuke herinneringen aan over gehouden.”, geeft Laurens aan. Quinten vertelt: “Ja, de leuke pauzes. Potje tafeltennissen of poolen met collega’s.” Thom voegt toe: “De werkzaamheden, maar inderdaad ook de gezelligheid in de pauzes waarbij we veel hebben gelachen.”

Is stage lopen bij Techvisie een aanrader?
Daar zijn ze het alle drie unaniem over eens: “Zeker!” Laurens vult aan: “Je leert hier zoveel en werkt samen met leuke mensen. Als je de kans krijgt om hier stage te lopen zou ik die zeker aanpakken!”

Wil je ook stage lopen bij Techvisie?

Doorlopend zijn wij op zoek naar nieuwe stagiaires. Voor de periode september t/m januari 2022 zijn wij reeds voorzien, maar schroom niet om alvast je stageplek te bemachtigen voor februari 2022! Voor meer informatie neem een kijkje op onze stage-pagina of neem contact op met Gerriëlle Hofmeijer (P&O) via ghofmeijer@techvisie.nl of 0570 – 676167.

Klik hier voor meer informatie over stage lopen bij Techvisie.

Copyright Techvisie B.V.