•  nl

Stage lopen bij Techvisie | stage-ervaring van Esmee

Voor een periode van 20 weken ging Esmee het avontuur aan bij Techvisie. Ze volgt de opleiding Bedrijfsadministrateur niveau 4 op het ROC Aventus in Deventer. Tijdens deze opleiding heeft ze een aantal extra opdrachten gedaan, waardoor ze aan het eind van haar opleiding ook haar diploma Junior Assistent-Accountant niveau 4 krijgt. In dit artikel lees je hoe Esmee haar stage ervaren heeft.

“Via het stagebureau van ROC Aventus leerde ik Techvisie kennen. Er volgde een kennismakingsgesprek waarin we elkaar beter leerden kennen. Na het gesprek kreeg ik gelijk te horen dat ik stage mocht komen lopen bij Techvisie. Ook kreeg ik aansluitend een rondleiding en werd ik voorgesteld aan mijn nieuwe collega’s.”

Van het klaslokaal naar een eigen kantoor

“In het begin moest ik wel wennen aan de werktijden. Op school heb je een paar uur les en dan ga je weer naar huis, maar nu werk ik 40 uur in de week. Dat was even omschakelen. Een ander groot verschil is dat ik een eigen kantoor heb. In verband met het Coronavirus werkt iedereen namelijk in een eigen kantoorruimte. Ondanks dat ik langere dagen maak dan op school, vliegen ze voorbij. Het werk is afwisselend en de sfeer is goed. Iedereen is vriendelijk en er is ruimte voor een grapje. Tussen het werken door kun je ook in de kantine even tafeltennissen met een collega!”

Werkzaamheden tijdens een stage bij Techvisie

“Voor school moest ik een verslag maken. Daar mocht ik op kantoor gewoon aan werken en dat deed ik op de momenten dat het rustig was. Mijn werkzaamheden bestonden verder uit:

  • Alle inkoopfacturen in het systeem invoeren
  • Alle bij- en afschriften in het handboek invoeren
  • Alle in- en uitgaven van de kas in ons systeem invoeren
  • Verkoopfacturen versturen
  • Herinneringen versturen naar debiteuren
  • Overzichten maken van openstaande facturen van debiteuren
  • Af en toe telefonisch contact met debiteuren en crediteuren

Vanuit Techvisie kreeg ik goede begeleiding. Als ik een vraag had, kon ik bij mijn collega’s terecht en kreeg ik een goede uitleg. Ik heb ook een aantal keren met leveranciers gebeld. Dat is iets wat ik nog nooit eerder had gedaan en in het begin was dat best een beetje spannend. Al met al heb ik in mijn stageperiode veel geleerd en ik voel me ook een stuk zelfverzekerder.”

Voordelen van een stage bij Techvisie

“Stage lopen bij Techvisie raad ik iedereen aan. Er is ruimte om veel te leren en de sfeer is goed. Op vrijdagmiddag regelde ik de drankjes en borrelhapjes. Je loopt dan door het hele bedrijf heen en spreekt alle collega’s. Je bent echt een onderdeel van het team. Mijn stage zit er bijna op, maar ik blijf nog wat langer bij Techvisie! Ze hebben mij een contract aangeboden om vakantiewerk te doen!”

Wil je ook stage lopen bij Techvisie?

Wij zijn doorlopend op zoek naar stagiaires. Voor de periode in september hebben wij een nieuwe topper gevonden. Vanaf januari/februari 2021 hebben wij weer stageplekken beschikbaar. Heb je interesse in een stage bij Techvisie op het gebied van administratie, accountmanagement, facility management of marketing & communicatie? Mail je motivatie en CV t.a.v. Gerriëlle Hofmeijer naar ghofmeijer@techvisie.nl

Copyright Techvisie B.V.