•  nl

Stage lopen bij Techvisie? Lees de stage-ervaring van Joren en Joyka!

Joren en Joyka liepen stage bij Techvisie. Ze volgen beiden de opleiding Bedrijfsadministrateur / Junior assistent accountant aan het ROC Aventus in Deventer. Eind augustus 2020 stapten zij voor het eerst het kantoorpand van Techvisie aan de Munsterstraat binnen. Dat was even omschakelen van omgeving. Van een groot schoolgebouw naar een eigen kantoorruimte, om vervolgens volledig thuis te werken in verband met de Coronamaatregelen. Maar ze hebben hun weg goed gevonden. Benieuwd naar hun stage-ervaring? Lees dan verder.

De eerste kennismaking met Techvisie

Hoe kwamen jullie bij Techvisie terecht?
Joyka: “Ik had op school aangegeven wat ik zocht in een stage. Mijn stagebegeleider van school heeft vervolgens contact opgenomen met Techvisie. Ik kon daarna op sollicitatiegesprek komen.” En zo ging dat ook bij Joren: “Ik werd door school ingedeeld en daarna heb ik gesolliciteerd bij Techvisie. Het was een leuk kennismakingsgesprek en ik heb ook een rondleiding gekregen door het kantoorgebouw waarbij ik gelijk al kennis kon maken met een aantal collega’s.”

Stage lopen is natuurlijk heel anders dan naar school gaan. Waar moesten jullie het meest aan wennen?
Joren: “Ik moest het meest wennen aan het feit dat ik tussen allerlei verschillende volwassen mensen zat te werken.” Joyka: “Ik moest het meest wennen aan contact leggen met mijn collega’s.”

Stage lopen bij Techvisie

Jezelf ontwikkelen tijdens een stage bij Techvisie

Wat zijn jullie werkzaamheden?
Joren: “Ik deed verschillende werkzaamheden, maar de belangrijkste werkzaamheden waren de inkoopfacturen boeken, bankboeken en de debiteurenlijst aanmaken.” Joyka vult verder aan: “Ik verzorgde bijvoorbeeld ook de uitgaande post en sloeg de urenbriefjes op.”

Wat hebben jullie geleerd?
Joyka: “Hoe de financiële administratie werkt bij Techvisie. Welke financiële taken er uitgevoerd moeten worden. Ik heb veel geleerd.” Joren vult aan: “Ik heb ook geleerd hoe goede inzet gewaardeerd wordt, hoe ik moet werken met nieuwe programma’s, maar ook hoe je met collega’s om gaat.”

Moesten jullie ook een opdracht voor school doen en kreeg je daar voldoende ruimte voor?
Joren en Joyka zijn het daar duidelijk over eens: “Ja, we kregen voldoende tijd voor het stageverslag en reflectieverslag.”

Contact en begeleiding tijdens de stage

Hoe ervaarden jullie de begeleiding tijdens jullie stage?
Joyka: “Ik vond de begeleiding superfijn. Ik kreeg voldoende begeleiding, kon alles vragen en kreeg overal hulp bij als dat nodig was.” Joren: “De begeleiding was erg goed. Ik kreeg goed uitgelegd wat ik voor taken kreeg en hoe ik dat moest gaan uitvoeren.”

Hoe zouden jullie de sfeer omschrijven?
Daar zijn ze het beiden over eens: “Rustig, serieus en gezellig.” Joren: “Het was ook erg leuk dat we met wat collega’s een TikTok hebben gemaakt. Uiteraard op 1,5 meter afstand.”

Wat vinden jullie het leukst bij Techvisie?
Beiden noemen ze als eerste: “De collega’s!” Gevolgd door: “De sfeer, vrijheid tijdens het werken en de flexibiliteit.”

Is stage lopen bij Techvisie een aanrader?

Stage lopen bij Techvisie: een aanrader?
Vol overtuiging geven ze beiden hetzelfde antwoord: “Ja!” Joren en Joyka kijken met een goed gevoel terug op de afgelopen stageperiode. Ondanks dat ze soms voor uitdagingen stonden door de Coronamaatregelen, hebben ze zich goed weten te redden en een leuke stage gehad. “We hebben veel geleerd en veel gelachen met z’n allen.”

Joren en Joyka, bedankt voor jullie inzet en veel succes weer op school!

Wil je ook stage lopen bij Techvisie?

Doorlopend zijn wij op zoek naar nieuwe stagiaires. Voor de periode februari t/m juni 2021 zijn wij reeds voorzien, maar schroom niet om alvast je stageplek te bemachtigen voor augustus/september 2021! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerriëlle Hofmeijer via ghofmeijer@techvisie.nl of 0570 – 676167.

Klik hier voor meer informatie over stage lopen bij Techvisie.

Copyright Techvisie B.V.